plnená paprika PALEO
19.02.2016 11:34:20
PALEO
Recept:
PAPRIKY:
500g mletého mäsa
8 ks zelené papriky
0,5 ks menší zeler- najemno nastrúhaný
0,5 ks mrkva- najemno nastrúhaná
2 lyžice múky z tekvicových semienok
soľ, korenie, rasca
1lyžica bravčovej masti
1 ks cibuľa na kocky
2 ks vajcia
OMÁČKA:
200g pasírovaných rajčín
1ks cibuľka na kocky
1 lyžica bravčovej masti
0,5 Ks nastrúhaný na jemno zeler
0,5 ks nastrúhanej na jemno mrkvy
0,5 l vývaru
Soľ, korenie, bobkový list, lyžička medu
Postup:
PAPRIKY-na panvici rozpustíme masť, orestujeme cibuľku a pridáme mleté mäso a restujeme. Keď je mäso orestované,dochutíme ho, pridáme k nemu nastrúhanu zeleninu, ktorú s mäsom cca 5 minút podusíme vo vlastnej šťave. Odstavíme a necháme vychladiť.Do vychladnutej zmesy pridáme 2ks vajcia a 2 lyžice múky zo slnečnicových semienok a poriadne zamiešame. Očistíme si papriky a povyberáme jadierka.Takto pripravené papriky si naplníme mäsovo- zeleninovou zmesou.
OMÁČKA- do hrnca dáme 1 lyžicu bravčovej masti a necháme na plameni roztopiť. Pridáme nadrobno nasekanú 1 cibuľku a opečieme do zlatista. Následne pridáme nastrúhaný zeler a mrkvu, orestujeme a potom podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Keď je zelenina mäkká, môžeme ju ešte rozmixovať . Prídáme pasírované rajčiny, necháme zovrieť, dochutíme a pridáme naplnené papriky.Spolu potom varíme cca 45minút na miernom plameni.
DOBRÚ CHUŤ!
Komentáre